Corona Stappen Ouders

26 maart 2021

Wat moet ik doen als mijn kind klachten heeft? Wat moet ik doen als de juf, een kind of mijn kind positief is? Wanneer krijgt mijn kid afstandsonderwijs?

Informatie voor ouders (apart document Klik hier)

Wilt u weten of uw kind naar school mag of niet. Klik dan op onderstaande linken voor de richtlijnen, deze worden door school strikt nageleefd.

Beslisboom voor richtlijn > kind naar school

Wilt u weten of u en uw gezin in quarantaine moeten, bel dan altijd de GGD.  088 003 1100

Moet uw gezin in quarantaine, doordat een nauw contact of uw kind of iemand uit het gezin positief getest is? Volg dan onderstaande stappen.

Tijdpad aanbod voor thuis: gezinnen in quarantaine

Dag 1

• U meldt aan de school dat uw gezin in quarantaine moet (met ingang van… en tot…) Vanwege Covid-19 besmetting binnen uw gezin.  In de ochtend melden is dat de volgende dag het Coronawerk in kan gaan.  Komt de melding later? Dan wordt in onderling overleg met de leerkracht gekeken wanneer materialen klaarliggen.
  • Uw kind kan de eerste dag aan de slag met online programma’s zoals:  Squla, Rekentuin, Taalzee, Spellingspeurder ( Zie Basispoort).
  • U regelt een persoon die spullen om 17.00 uur op school komt ophalen  ( of om 8:00 de volgende schooldag) en de spullen bij u thuis (aan de voordeur) aflevert.
  • U checkt de inloggegevens van Teams (groepen 3 t/m 8)

Vanaf  dag 2

Groepen 1/2 : uw kind mag wat werkjes doen die zijn meegegeven.

Groepen 3 t/m 8:

• Er wordt volgens rooster ingelogd in Teams bij instructielessen.
  • De leerkracht zet een laptop/ webcam neer zodat uw kind de instructie kan volgen. Uw kind volgt de lessen via een koptelefoon.  Net zoals op school, zijn ouders niet bij de (online) lessen. Voor de privacy van de andere kinderen, maar ook de leerkracht. Lessen worden thuis dus ook niet opgenomen of screenshots gemaakt.
  • Heeft u meerdere kinderen, maar niet voldoende devices? Meld dit bij de leerkracht. U kunt devices van school lenen als u 3 of meer kinderen op de Jozef heeft.
  • Wanneer er geen instructie gevolgd kan/hoeft te worden, kan uw kind de verwerkingsopdrachten maken en/of aan de gang met de programma’s uit Basispoort, zoals Rekentuin, Squla etc.