Verlof aanvragen

6 augustus 2019

Verlof aanvragen buiten de schoolvakanties

Ongeoorloofd verzuim; niet doen!

Natuurlijk is het verleidelijk om je kind ziek te melden en een dagje eerder te vertrekken om de topdrukte op de wegen te ontwijken of de zomervakantie te verlengen vanwege familiebezoek in een ver land. 'Ze doen toch niets meer op school', zeggen ouders dan. Maar dit is echt niet zo. Het is wel degelijk belangrijk dat je kind ook de laatste dagen voor en de eerste dagen na een vakantie op school is.

• De leerkracht en leerlingen sluiten met elkaar een periode af; er wordt teruggekeken naar de leuke activiteiten en de moeilijkere periodes of gebeurtenissen. Er wordt geëvalueerd, er wordt afscheid genomen van vertrekkende leerlingen (groep 8) en alle vrijwilligers die voor steeds hebben klaargestaan worden bedankt. Jouw kind hoort bij deze activiteiten aanwezig te zijn.
  • Elke school heeft zijn eigen rituelen bij de afsluiting van een schooljaar. Kinderen houden van rituelen.
  • De materialen die we het hele jaar gebruiken, moeten worden schoongemaakt en opgeruimd. Dat doen we samen en laat je niet een ander voor je doen. Het is voor jonge kinderen ook nog eens heel leerzaam: poetsen, vouwen, ordenen, sorteren etc.
  • De eerste twee weken van een schooljaar moeten kinderen wennen aan de nieuwe juf, alle nieuwe regels, een nieuw lokaal en de plaats van de materialen. Sommige scholen vormen elk jaar nieuwe groepen en de kinderen moeten elkaar leren kennen. Dit alles kost tijd en duidelijke instructies van de leerkracht. Het is voor je kind erg vervelend wanneer hij deze periode mist.
  • De stof op de basisschool is enorm uitgebreid. Een schooldag bestaat uit zeer veel instructiemomenten, omdat er zoveel verschillende vakken en onderwerpen aan bod komen op een dag. Vergis je niet in hoeveel je kind in een dag mist. Bij het inhalen van de stof komt het er vaak op neer dat de leerkracht heel snel uitleg geeft, een klasgenootje laat helpen of het de leerling zelf laat uitzoeken. Niet ideaal dus.
  • Je geeft een verkeerd voorbeeld door je niet aan de wet en de regels van de school te houden.

Wil je verlof aanvragen voor je kinderen, ga dan naar deze pagina voor de nieuwe formulieren.

Informatie ontleend van https://www.jmouders.nl/verlof-buiten-schoolvakanties-zo-zit-dat/?utm_source=bing&utm_medium=organic opgehaald op 06-08-2019