Schoolspullenactie Stichting Leergeld

22 augustus 2019

Voor veel jongeren breekt een spannende tijd aan: voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Het is een grote stap in het leven van een jongere, maar ook voor de ouders. Voor gezinnen met een laag inkomen zijn de kosten die het voortgezet onderwijs met zich meebrengt maar moeilijk op te brengen.

Er moeten schoolspullen gekocht worden; een schooltas, agenda, rekenmachine, pennen, schriften en nog veel meer. Om deze gezinnen te ondersteunen, start Stichting Leergeld Asten – Someren een Schoolspullenactie. U komt in aanmerking wanneer er sprake is van een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Maximaal netto-inkomen per maand, zonder vakantietoeslag

  • Gezin of samenwonenden € 1.670,18
  • Alleenstaande ouder € 1.169,13

Bovenstaande bedragen zijn netto bedragen, zonder huur- en zorgtoeslag. Wanneer het inkomen iets hoger ligt en er sprake is van bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld extra kosten door ziekte of schulden dan komt u mogelijk toch in aanmerking. Stichting Leergeld zoekt naar een oplossing op maat.

Gezinnen die in aanmerking komen ontvangen een cadeaukaart. Hiermee kunnen zij schoolspullen kopen bij enkele winkels in Asten en Someren. Zo helpen zij de lasten van de ouders verlichten en geven ze de jongeren een mooie start op school. 

Voor meer informatie en of het aanvragen van een cadeaukaart kunt u een mail sturen naar Stichting Leergeld.   

Terug naar overzicht