Welkom in groep 5 en 6.

3 september 2019

Welkom op de pagina van groep 5 en 6. Op deze pagina vindt u algemene informatie over de groep en de methoden die wij gebruiken.
Ik hoop op een fijne samenwerking met u en de kinderen dit schooljaar!

Eline Nieuwenhuis

Hallo allemaal,

Het nieuwe schooljaar is alweer even begonnen! Voor mij een nieuwe uitdaging, die ik graag samen wil aangaan!
Hieronder alvast wat informatie, afspraken en regels die wij hebben binnen en buiten de klas.

De start en afsluiting van de dag:

Bij binnenkomst geven de kinderen de juf even een handje en zeggen we goedemorgen tegen elkaar. Op deze manier krijgt ieder kind persoonlijke aandacht en kan de leerkracht in dit moment peilen hoe het met de leerling gaat. Ook na schooltijd wensen we elkaar op die manier even een fijne middag, mocht het die dag niet zo lekker zijn gegaan, dan kan dat nog even kort besproken worden, zodat we de dag positief kunnen afsluiten.

Methodes:

De volgende methodes worden gebruikt in groep 5 en 6:

Rekenen: Wereld in Getallen
Taal: Taal in beeld
Spelling: Spelling in beeld
Technisch lezen: Leesplan
Begrijpend lezen: Nieuwsbegrip
Wereldoriëntatie: Topondernemers (
Verkeer: Wijzer door het Verkeer
Schrijven: Pennenstreken
Engels: Take it easy

Computer / Chromebooks

In groep 5 en 6 gaan de kinderen regelmatig werken met een computer of Chromebook. Ze maken dan gebruik van de volgende oefensoftware:
• Taalzee *
• Rekentuin *
• Wereld in Getallen
• Taal in beeld en spelling in beeld
• Squla *
• Nieuwsbegrip XL *
Natuurlijk bewegen en bewegend leren

*De leerlingen kunnen deze oefensoftware ook thuis gebruiken. Hiervoor geldt dezelfde inlogcode als op school.

Ateliers

Sinds een aantal jaar werken we op Bs. St. Jozef met wekelijkse ‘atelierochtenden’. Dit houdt in dat alle groepen op vrijdag van 10.30 uur tot 12.30 uur tegelijkertijd bezig zijn met verschillende disciplines uit het cultuuronderwijs. Deze lessen, die we dus ‘ateliers’ noemen, zijn in de plaats gekomen van de ‘gewone’ lessen muziek, tekenen enz. De nadruk ligt bij deze ‘atelierochtenden’ vooral op het ‘proces van het maken’ en minder op het uiteindelijke product.

We hebben binnen ons team gekeken welke leerkracht de meeste affiniteit heeft met welke discipline. Die leerkracht zal voor alle leerlingen dit vak gaan geven. Voor het komende schooljaar hanteren we de volgende verdeling: juffrouw Anne-Marie verzorgt voor de hele school de technieklessen, juffrouw Mirjam de handvaardigheidslessen, juffrouw Eline v/d H. de drama- en danslessen, juffrouw Eline N. de tekenlessen en meester Igor de muzieklessen. Verder komt er dit jaar ook regelmatig het onderdeel 'erfgoed' aan bod en zijn er zogenaamde talentenmiddagen.

Gym en natuurlijk bewegen.
Iedere donderdag is onze vaste gymdag. We gaan dan gymmen in de Bunt. Natuurlijk bewegen doen wij op de maandag en de dinsdag.

Lunchpauze
De lunchpauze duurt van 11.55 -12.15 uur. De kinderen eten samen met de leerkracht en gaan vervolgens een half uur buiten spelen. Voor de lunch mogen de kinderen ook drinken meenemen. Broodtrommels en bekers (voorzien van naam) zullen in de ochtend verzameld worden en (gekoeld) bewaard worden voor de lunch.

Voor meer informatie kunt u terecht in de schoolgids en op onze website www.bs-someren-heide.nl. Natuurlijk kunt u ook altijd met uw vragen terecht bij mij via de mail of door even binnen te lopen in de klas.

Ik wens u en de kinderen een fijn en leerzaam schooljaar!

Groetjes,
Juf Eline